Onze Honden

Al onze doodles zijn in eerste instantie gewoon “gezins-honden”; oftewel een zeer gewaardeerd, geliefd en volwaardig lid van het gezin. Gezien we er veel waarde aan hechten dat iedere hond alle liefde en aandacht, cq quality time, heeft en krijgt maken we ook gebruik van gastgezinnen. Enkele van onze dames en heren wonen dan ook bij fantastische gastgezinnen waar ze enorm verwend worden en een fantastisch leven hebben!
Ieder begin van het jaar maken we nauwkeurig de keuze welke combinaties voor dat jaar in te gaan plannen. Wij doen dit zeer selectief en met een gericht doel. Wij zijn van mening dat als fokker, bij het maken van de combinatie-keuze , de doelstelling moet zijn; 1. ras verbeterend en 2. om het ras naar een hoger niveau te trekken. De uiteindelijke keuze wordt gebaseerd op oa de compatibiliteit van bloedlijn, karaktereigenschappen en mogelijkheden van beide honden.

Hieronder kunt u kennismaken met de dames en heren die wij voor dit jaar hebben in de planning hebben staan. . Van iedere doodle geven wij een beschrijving zodat u een indruk van ze kan krijgen en een keuze kunt maken welke combinatie het beste bij u past.

De meisjes

Deze prachtige mini apricot fleece dame komt uit Schotland. Een “real beauty” die zeer parmantig en vol vertrouwen in het leven staat. Zij gaat werkelijk geen uitdaging uit de weg. Iedere dag brengt haar weer een nieuw avontuur. Allegra is ontzettend aanhankelijk; het liefst knuffelt ze de hele dag door. Of beter nog; brengt ze de hele dag door op je schoot! Ze is bijzonder leergierig en intelligent. Zo verschrikkelijk leuk om met haar te werken en haar mogelijkheden te zien groeien! Wat een fantastische aanwinst!

James Bond girl Allegra

Deze medium curly fleece party (red/chalk) is geboren bij Upside Down Labradoodles NL. De keuze voor deze zoete doodle-dame was zeer snel gemaakt! Met haar prachtige tekening, groene ogen en roze neus; wat een schoonheid! Dali’ is echt slim en oh zo snel van begrip. Een half woord, een blik is meer dan genoeg om met haar de communicatie lijnen te openen en te gaan samenwerken. Ze geniet van haar wandelingen en speurspelletjes en dit maakt haar dagelijks tot een zeer blije, enthousiaste doodle. Qua karakter is zij zeer stabiel met een onverstoorbare uitstraling: “Life is good”!

Daffodils dahlia Dali

Dit puur chocolate dametje, volle zus van Archibald, laat ons iedere keer weer versteld staan. Een kittig slim meisje met een groot hart. Hier en daar weleens een tikkeltje eigenwijs maar daar kunnen we (graag) mee leven. Pommelientje is sterk en atletisch met een prachtige dansende beweging in haar voorbenen. Dit heeft ze duidelijk geerfd van haar mama Sterre zoals ook de olijke en humorvolle kant. Dit is lachen, dit is genieten.

My sweet sixteen Pommeline

Onze kleine rode absolute schat; wat een enorm “cadeautje” is deze fraaie dame. Giorgia is een bijzonder elegante verschijning; een doodle meisje met swung en zo is ook haar gedrag; zeer liefdevol, rustig, verstandig en laat zich niet snel van de wijs brengen. Ze staat zeer zeker haar mannetje daar wanneer nodig maar ook dan gebeurt dit in de rust en met wijsheid. De blik in haar ogen vertelt ons alles………

Gossip girl Giorgia

De jongens

Met enorme trots presenteren wij Boujisse, medium, curly fleece, red, eind 2013 overgekomen uit Amerika. Hij heeft een sterke gezonde bloedlijn, drager van het “red” rufus gene en een uitmuntend karakter. Dit plaatje klopt helemaal! Boujisse is een keurig opgevoede gentleman. Hij heeft bijzonder goede manieren naar mensen en andere honden, is rustig, beweegt zich gracieus en met allure. Hij overziet iedere situatie en reageert met wijsheid en overzicht. Een prachtig heerschap! Boujisse heeft al meerdere nakomelingen voortgebracht en ook hier tot ons groot geluk zien wij deze bijzondere karakter eigenschappen terug in de pups.

Mayfair Mackenzie

Deze jonge man is de stoere zoon van Boujisse; standard, red, curly fleece. Qua manier van doen en karakter lijkt hij sprekend op zijn papa maar dan wel een jongere grotere versie. Hij is een flinke en sterke vent. Wow, wat een krachtpatser! Maar…..met een piepklein hartje! U moet hem eens zien als hij aan het knuffelen slaat! Hmmm dan is er niets meer van die stoere krachtpatser over! Met volle teugen geniet hij en transformeert in een ware hartenbreker! Wij zijn trots op hem!

Blues baby Blue

Ook deze jonge man is bij ons geboren; (grote) medium, black ( drager van meerdere kleuren), fleece. Zoon van onze Sterre en met dezelfde eigenschappen als zijn mama; vol energie, grappen en grollen. Nooit een saai moment, alles is leuk en grappig. Archy is altijd in voor een avontuur om zich daarna toch wel volledig in je armen te storten, zeer verguld met zichzelf voor alle streken die hij die toch weer heeft uitgehaald en klaar om uitgebreid verwend te worden. En dat wordt deze jonge man zeer, zeer zeker!

My sweet heritage Archibald

Achter de coulissen

U las het al eerder; ieder jaar maken we bewuste keuzes welke combinaties we inzetten. Maar…..natuurlijk staan er achter de coulissen meer doodles te wachten. Deze dames en heren zijn opkomend, sommige zijn volledig goedgekeurd om aan de slag te gaan. Anderen juist in afwachting van resultaten. Denkt u nu dat ze thuis maar een beetje rondhangen en luieren? Welnee, geen sprake van! Zij draaien volop mee met verschillende projecten of zijn in volle voorbereiding. Bent u benieuwd naar de dames en heren achter de coulissen? Ik stel ze met plezier aan u voor;

Bells Bangles Belize

On my bucketlist Soames

Wellington Boots William

De kleintjes

Hiermee bedoel ik onze kleine doodles onder het 1.ste levensjaar. Deze pups verkennen nu al spelend de wereld. Ze krijgen veel liefde, zorg en aandacht en de tijd om rustig op te groeien. Omdat we voortdurend bezig zijn met “rasverbetering” houden we (soms) een pup aan uit een eigen nestje. Of schaffen we een pup van een collega fokker aan. Daarmee waarborgen we voor de toekomst het welzijn en de kwaliteit van de Australian Labradoodle. Houd deze, nu nog jonge doodles, gerust in de gaten. Mogelijk leveren zij nog een prachtige bijdrage aan het voortzetten van unieke lijnen. Ik stel ze graag aan u voor;

The 2018 debutante Camilla

Daddy’s boy Vito

Four your eyes only Nineveh

Sweet praliné Velvet