Onze Honden

Al onze doodles zijn in eerste instantie gewoon “gezins-honden”; oftewel een zeer gewaardeerd, geliefd en volwaardig lid van het gezin. Gezien we er veel waarde aan hechten dat iedere hond alle liefde en aandacht, cq quality time, heeft en krijgt maken we ook gebruik van gastgezinnen. Enkele van onze dames en heren wonen dan ook bij fantastische gastgezinnen waar ze enorm verwend worden en een fantastisch leven hebben!

Ieder begin van het jaar maken we nauwkeurig de keuze welke combinaties voor dat jaar in te gaan plannen. Wij doen dit zeer selectief en met een gericht doel. Wij zijn van mening dat als fokker, bij het maken van de combinatie-keuze , de doelstelling moet zijn; 1. ras verbeterend en 2. om het ras naar een hoger niveau te trekken. De uiteindelijke keuze wordt gebaseerd op oa de compatibiliteit van bloedlijn, karaktereigenschappen en mogelijkheden van beide honden. Hieronder kunt u kennismaken met de dames en heren die wij voor dit jaar hebben in de planning hebben staan. . Van iedere doodle geven wij een beschrijving zodat u een indruk van ze kan krijgen en een keuze kunt maken welke combinatie het beste bij u past.

De meisjes

Pride and Joy Ventimiglia WALA-00068246

Ventimiglia oftewel Milly wat is zij een enorme aanwinst! Milly een dame met swung en vol levenslust. Prachtige zachte fleece vacht, sterk qua postuur met een mooie echte doodle uitstraling. Milly is heel makkelijk in de omgang; vrolijk en dapper stapt zij door het leven. Bijzonder aan haar is de zachte blik in haar ogen. Als je haar aankijkt smelt je simpelweg. Milly weet dit en maakt er zonder enige gene volop gebruik van. Gevolg is dat iedereen die haar ontmoet toch echt pardoes door de knieen gaat. Well done Milly!!!

Pride and Joy Chocolate Cookie Suzanne WALA-00046743

Dit puur chocolate dametje, kleindochter van Archibald, laat ons iedere keer weer versteld staan. Een kittig slim meisje met een groot hart. Hier en daar weleens een tikkeltje eigenwijs maar daar kunnen we (graag) mee leven. Suus is sterk en atletisch met een prachtige dansende beweging in haar voorbenen. Dit heeft ze duidelijk geerfd van haar mama Pommeline zoals ook de olijke en humorvolle kant. Dit is lachen, dit is genieten.

Pride and Joy Guilty Pleasure Alma WALA-00068867

Onze schoonheid Alma: dochter van Belize en Jack. Ze heeft ’the looks and the brains’: parmantig damentje met een eigen willetje maar dan ook wel weer enorm zachtaardig en vol liefde. Alma is van ‘pluk de dag’ vol verve laat ze zich iedere dag weer verrassen. Altijd in voor een spelletje of een ‘gekke’ activiteit met een sportieve instelling. Alma gaat deze wereld veroveren.

Pride and Joy Ladida Louise WALA 00068247

Deze jonge dame draagt ook wel de bijnaam “de prinses”! Een parmantige dame die door haar omgeving op handen wordt gedragen. Vol levensvreugde, altijd op zoek naar avontuur, slim en grappig. Louise is zeer atletisch, geniet van haar dagelijkse wandelingen en de vele ontmoetingen met haar “honden-vrienden”.

Kortom een echte hartenbreekster…….

Pride and Joy Caprice WALA 0089364

Van het samenzijn met Caprice bekruipt je toch wel een beetje het “zen-gevoel”. Caprice is echt intelligent en oh zo snel van begrip. Een half woord, een blik is meer dan genoeg om met haar de communicatie lijnen te openen en te gaan samenwerken. Zij geniet van haar wandelingen en speur spelletjes. Dit maakt haar tot een zeer blije, enthousiaste doodle. Voor Caprice: “life is good”…….

De jongens

Pride and Joy My Sweet Heritage Archibald WALA-00008906

Ook deze jonge man is bij ons geboren; (grote) medium, black ( drager van meerdere kleuren), fleece. Zoon van onze Sterre en met dezelfde eigenschappen als zijn mama; vol energie, grappen en grollen. Nooit een saai moment, alles is leuk en grappig. Archy is altijd in voor een avontuur om zich daarna toch wel volledig in je armen te storten, zeer verguld met zichzelf voor alle streken die hij die toch weer heeft uitgehaald en klaar om uitgebreid verwend te worden.

Canadian Doodles On The Road Jack WALA-00011002

Jack: de ‘canadees’ hij komt van ver maar hij is het allemaal waard geweest. Een heerlijk mannetje: Zeer stabiel, en aanhankelijk. Vol bravoure en spirit heeft hij ondertussen zijn plek in Nederland veroverd. Jack is heel dapper, stoer en kordaat in de omgang. Wij zijn enorm trots op hem.

Pride and Joy The Butler Soames WALA-0046749

Soamie-babes zoals hij ook wel wordt genoemd is onze ‘pretletter’ van het stel. Zelfde bloedlijn als zijn zus Suzanna en dat is ook te merken. Vol humor, komisch gedrag en ondeugende streken maar tegelijkertijd een ‘watje’: zo’n lieve uitstraling en zo fijn in de omgang. Samen zijn met Soames brengt een grote glimlach op je gezicht en in je hart.

Upside Down Wellington Boots William WALA-00046745

William, knappe vent om te zien: zeer charmant, lief en heel attent. William leeft bij de dag: Vol energie, altijd op zoek naar ‘hugs and kisses’ en met pretlichtjes in zijn ogen. Hij weet het: ‘Ik ben onweerstaanbaar’. William is een sporty type en houdt ervan om op pad te gaan. Wij kijken enorm uit naar zijn nakomelingen.

Achter de coulissen

U las het al eerder; ieder jaar maken we bewuste keuzes welke combinaties we inzetten. Maar…..natuurlijk staan er achter de coulissen meer doodles te wachten. Deze dames en heren zijn opkomend, sommige zijn volledig goedgekeurd om aan de slag te gaan. Anderen juist in afwachting van resultaten. Denkt u nu dat ze thuis maar een beetje rondhangen en luieren? Welnee, geen sprake van! Zij draaien volop mee met verschillende projecten of zijn in volle voorbereiding. Bent u benieuwd naar de dames en heren achter de coulissen? Ik stel ze met plezier aan u voor;

  • Pride and Joy Toulouse WALA-00084921
  • Pride and Joy Sole-Soleil WALA-00080690
  • Pride and Joy Fiore WALA-00080682

De kleintjes

Hiermee bedoel ik onze kleine doodles onder het 1ste levensjaar. Deze pups verkennen nu al spelend de wereld. Ze krijgen veel liefde, zorg en aandacht en de tijd om rustig op te groeien. Omdat we voortdurend bezig zijn met “rasverbetering” houden we (soms) een pup aan uit een eigen nestje. Of schaffen we een pup van een collega fokker aan. Daarmee waarborgen we voor de toekomst het welzijn en de kwaliteit van de Australian Labradoodle. Houd deze, nu nog jonge doodles, gerust in de gaten. Mogelijk leveren zij nog een prachtige bijdrage aan het voortzetten van unieke lijnen. Ik stel ze graag aan u voor;

  • Dutch Doodles Hamilton WALA-00084922
  • Pride and Joy Delphine WALA-00087023
  • Pride and Joy Giulia WALA-00098716