Pups

Natuurlijk kan ik me voorstellen dat u erg benieuwd bent naar de manier waarop wij werken. Graag vertel ik u daar meer over.

Enkele malen per jaar brengen we een nestje met pups voort uit een weldoordachte keuze qua combinatie/match van vader en moeder. In deze keuze kijken we vooral naar de karakter eigenschappen van beide ouders (natuurlijk zijn beide ouders volledig goedgekeurd conform het strenge fokreglement). Wij zijn van mening dat een hond “valt of staat” met zijn karakter daar moet ook de nadruk opgelegd worden. Het karakter en het gedrag van dit ras maakt het juist zo bijzonder en dat is het absoluut streven om vast te houden. In principe worden alle pups geboren met een hoog knuffelgehalte, hoge aai factor etc etc maar klopt het plaatje ook qua karakter en temperament. Past de pup in uw levensstijl? Voldoet de pup aan uw verwachting? Is dit een match voor het leven? Dit zijn belangrijke aspecten die wij meenemen bij de keuze van iedere pup. Graag bespreken en bekijken wij samen met u de keuze van de pup.

De pups worden bij ons in huis geboren. Wij maken geen gebruik van benches/kennels etc. De eerste vier weken liggen de pups veilig en beschermd bij moeder. In deze periode ontvangen wij geen bezoek. Natuurlijk bent u in deze periode wel ontzettend nieuwsgierig! Hoe gaat het met de pups? Groeien ze goed? Hoe zien ze er nu uit? Met e-mails, foto’s en filmpjes houden we u graag op de hoogte. Reken maar dat u zich betrokken voelt! Na deze periode bent u altijd van harte welkom de pups te komen bezoeken. De pups worden volledig geïntegreerd binnen het gezin en onze dagelijkse gang van zaken. Ze hebben zowel het huis als tuin tot hun beschikking waarbij we ze toch iedere dag, met visie en beleid, openstellen aan verschillende uitdagingen en leermomenten.De pups worden voorgesteld aan en groeien op samen met de aanwezige doodle-tantes. Ze lopen vrolijk mee in de routine; al spelend en dollend door de dag. Kortom een gezellig levendig doodle-gebeuren! Onze pups verlaten het nest tussen de 8-10 weken. Dit is altijd met een “lach en een traan”! Met een lach omdat het ons steeds weer ontroerd hoe ontzettend opgewonden en blij gezinnen zijn met de pup. Met een traan omdat wij ze natuurlijk heel erg gaan missen.

Na deze 10 weken zijn we er echter wel zeker van dat u goed bent voorbereid op de komst van de pup. Gedurende deze tijd heeft u bijzonder veel informatie, bruikbare tips en aanwijzingen van ons gekregen. Dit in de vorm van meerdere gidsen (pup opvoeding/vacht/voeding etc) plus natuurlijk het “boodschappenlijstje”. Dit om de overgang van de pup naar de “forever” familie soepel en makkelijk te laten verlopen en te zorgen dat u niet voor onnodige verrassingen komt te staan. Loopt u in de weken thuis onverwachts toch ergens tegenaan? Bel dan gerust! De pup vertrekt met de “puppy-basket” wat o.a. bestaat uit eigen mand, puppy-deken, tuigje plus lange lijn,nest knuffels en speelgoed en verdere hoogwaardige puppy benodigdheden.